نعمت الله نوری
معرفی
نعمت الله نوری
مقالات
از قلم نویسندگان داخلی و خارجی بخوانید
جهان چگونه باید به انقلاب هوش مصنوعی پاسخ دهد؟
هوش مصنوعی با پیشرفتهای فزاینده و سرسامآور خود، بهزودی به قویترین موتور رفاه در تاریخ مبدّل خواهد شد و به تعداد بیشماری از مردم – از جمله نسلهایی که هنوز پا به این دنیا نگذاشتهاند – ابزارهای قدرتمندی خواهد داد که نسلهای پیشین در خیال خود هم نمیدیدند. با این وجود، خطرات و چالشهای هوش مصنوعی
تاریخ انتشار سه شنبه, ۴ تیر ۱۴۰۲
هوش مصنوعی و زندگی روزمره؛ آیا انسان هوش مصنوعی را تبدیل به جزئی اساسی از حیات روزمره خود خواهد کرد؟
هوش مصنوعی تا به امروز برای اکثر مردم خصلتی سرگرمکننده و کنجکاویبرانگیز داشته است، و به آن بعنوان تکنولوژی و ابزاری که مهمترین امور زندگی انسان به آن سپرده شود نگاه نمیشود. با این حال، متخصصان و طراحان این تکنولوژی و ابزارهای آن بر این باورند که در آینده نهچندان دور، هوش مصنوعی به عنصری جدایین
تاریخ انتشار چهار شنبه, ۵ خرداد ۱۴۰۲
هوش مصنوعی و پایان «کار» انسانی
با وجود همه پیشرفتهای خیرهکننده [حوزه] دیجیتال، تریلیونها دلاری که صرف تکنولوژی رایانه شده است، تقریباً هیچ کاری برای تبدیل جهان به مکانی پربارتر انجام نداده است. رابرت سولو اقتصاددانی است که به این مسئله پی برده و آن را «پارادوکس بهره وری» نامیده است.
تاریخ انتشار سه شنبه, ۴ خرداد ۱۴۰۲
چگونه در عصر دیجیتال فرزندان شادتری را تربیت کنیم
چه مدت تماشای تلویزیون برای کودکان مناسب است؟ آیا این بازیهای آنلاین برای یک بچه 12 ساله ایمن و مناسب است؟ و شما چگونه درباره محتوای غیراخلاقی با نوجوانان گفتگو میکنید؟ متخصصان توصیههایی را به منظور رشد آنلاین فرزندانتان ارائه میدهند.
تاریخ انتشار سه شنبه, ۴ خرداد ۱۴۰۲
هوش مصنوعی عرصۀ زورآزمایی نیست!
دایره اموری که هوش مصنوعی از پسِ آنها برنمیآید، روز به روز در حال کوچکتر شدن است. ماشینها اکنون میتوانند متون زیبا و کدهای مفید بنویسند، آزمونها را به بهترین شکل پشت سر بگذارند، هنرهای والا خلق کنند، و ساختارهای پروتئینی را پیشبینی کنند.
تاریخ انتشار چهار شنبه, ۵ خرداد ۱۴۰۲
بیمها و امیدهای هوش مصنوعیِ موّلد (قسمت دوم)
علوم کامپیوتریِ پشتیبان هوش مصنوعی مولد به قدری سریع در حال رشد هستند که هر ماه نوآوریهایی را به نمایش میگذارند. نحوه استفاده محققان از آنها، آینده آنها و ما را تعیین خواهد کرد.
تاریخ انتشار سه شنبه, ۴ خرداد ۱۴۰۲
بیمها و امیدهای هوش مصنوعیِ موّلد (قسمت اول)
در دسامبر گذشته [۲۰۲۲] دو زیستشناس محاسباتی به نامهای کیسی گرین و میلتون پیویدوری دست به آزمایشی غیرمعمول زدند: آنها از یک دستیار که مثل خودشان محقق نبود خواستند تا به ایشان در اصلاح سه مقاله پژوهشی کمک کند.
تاریخ انتشار شنبه, ۱ خرداد ۱۴۰۲
نسل زِد ماهیت ارتباط ما با یکدیگر را دگرگون کرده است
اصطلاح نسل زِد را در اشاره به متولدین سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ به کار میبرند. نسلِ موسوم به «زومر»ها بهمانند سایر نسلها دارای ویژگیهایی است که آن را از سایرین متمایز میکند.
تاریخ انتشار یکشنبه, ۲ اسفند ۱۴۰۱