امیرعباس رکنی
معرفی
دانشجوی دکتری امنیت ملی دانشگاه عالی دفاع ملی
گروه مطالعات حقوقی و مقرراتی پژوهشگاه فضای مجازی
مقالات
از قلم نویسندگان داخلی و خارجی بخوانید
ملاحظات اخلاقی و حقوقی در استفاده نظامی از هوش مصنوعی؛ فراخوانی برای اقدامات مسئولانه
در سالهای اخیر، فناوریهای هوش مصنوعی پیشرفتهای چشمگیری داشته و بخشهای مختلف از جمله حوزه نظامی را متحول کرده است. بااینحال، ادغام قابلیتهای هوش مصنوعی در عملیات نظامی ملاحظات و نگرانیهای اخلاقی عمیقی را به وجود آورده است که نیازمند رویکردی مسئولانه برای توسعه، استقرار و استفاده از آنها است..
تاریخ انتشار شنبه, ۱ تیر ۱۴۰۲
تعادل میان فناوری و حقوق بشر: الزامی برای تنظیم گری هوش مصنوعی
هوش مصنوعی بهعنوان یک فناوری قدرتمند، بهگونهای ظاهرشده است که جهان ما را تغییر داده و نوید پیشرفتهای بیسابقه را در حوزههای مختلف زندگی بشری ارائه میدهد. از مراقبتهای بهداشتی گرفته تا حملونقل، سیستمهای هوش مصنوعی در حال تغییر صنایع، بهینهسازی فرآیندها و افزایش قابلیتهای تصمیمگیری هستند.
تاریخ انتشار شنبه, ۱ تیر ۱۴۰۲
بازکاوی اثر بروکسل در پرتوی قانون هوش مصنوعیِ اتحادیۀ اروپا
قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا موسوم به (The European Union’s AI Act) به دنبال ایجاد اولین طرح نظارتی جامع برای هوش مصنوعی است، اما تأثیر این قانون در محدوده اتحادیه اروپا متوقف نخواهد شد.
تاریخ انتشار دوشنبه, ۳ اسفند ۱۴۰۱
سلسلهگفتارهای «جنبههای اخلاقی مربوط به فضای مجازی» | گفتار ششم؛ کپیرایت و حریم خصوصی
در سالهای اخیر، گرایش اخلاق فضای مجازی به سمت ظهور مکانیسمهای درون شبکه و سامانههای خودتنظیمی بوده است. بهویژه، در بسیاری از کشورهای اروپایی، ارائهدهندگان خدمات اطلاعاتی شروع به آغاز نهضت خود محدودیتی داوطلبانه کردهاند.
تاریخ انتشار دوشنبه, ۳ مرداد ۱۴۰۱
سلسلهگفتارهای «جنبههای اخلاقی مربوط به فضای مجازی» | گفتار پنجم؛ رفتارها و اخبار جعلی
آداب را بهعنوان مجموعهای از قوانین رفتاری که بر بیان خارجی روابط انسانی حاکم است، تعریف میکنند. آداب معاشرت به حفظ یکپارچگی جامعه کمک میکند، نظم اجتماعی خاصی را ایجاد و حفظ نموده، اقدامات مشترک افراد را هماهنگ کرده و به غلبه بر تنشهای ارتباطی احتمالی کمک میکند. در این مقام، آداب معاشرت به لحاظ
تاریخ انتشار یکشنبه, ۲ مرداد ۱۴۰۱
سلسلهگفتارهای «جنبههای اخلاقی مربوط به فضای مجازی» | گفتار چهارم؛ خودتنظیمی و کدهای رفتاری
فرآیندهای تعامل مجازی باید به هر طریقی کنترل شوند؛ اما چگونه، در چه حدودی و مهمتر از همه بر اساس چه اصولی؟ طرفداران دیدگاه رسمی، با پشتیبانی از قدرت ساختارهای دولتی، استدلال میکنند که ازآنجاییکه اینترنت تأثیر مهم و نه همیشه مثبتی، نهتنها بر کاربران خود، بلکه بر کل جامعه دارد، همه زمینههای تعامل
تاریخ انتشار شنبه, ۱ مرداد ۱۴۰۱
سلسلهگفتارهای «جنبههای اخلاقی مربوط به فضای مجازی» | گفتار دوم؛ ایدئولوژیهای فضای وب
اخلاقِ فرهنگِ وب مبتنی بر اصول آزادی بینهایت و نامحدود اطلاعات، حریم خصوصی، در دسترس عموم بودن، کیفیت اطلاعات، عدم آسیب، محدودیت استفاده بیشازحد از منابع وب و اصل مصونیت مالکیت معنوی است.
تاریخ انتشار سه شنبه, ۴ خرداد ۱۴۰۱